EN PORRENS ÖVERLEVARE

Max Bellocchio – EN PORRENS ÖVERLEVARE!

Det finns inte många kvar av porrproducenterna som var stora under 90-talet. Men italienske Max Bellocchio har överlevt alla tillfälliga porrtrender, och han fortsätter med att framgångsrikt producera kvalitetsporr.

Den italienske porrfilmaren Max Bellocchio – eller Alesandro Del Mar som han kallar sig – är en verklig överlevare. I en bransch där alla hans gamla kollegor – Luca Damiano, Gregory Dark, Andrew Blake och Michael Ninn – har försvunnit i glömska och blivit ersatta av yngre gonzo-förmågor, har Max kämpat på med sina högbudgetproduktioner. Och han är mer framgångsrik än någonsin.

Vem är då denna envise man som vägrar att sälja sig till billigt producerade löpande band-produktioner?

Max började jobba med porr mest av en slump. När han pluggade i Neapel, brukade han tjäna extrapengar genom att sälja porrtidningar. På den tiden – 70-talet – var porr illegalt i Italien, och Max skötte distributionen genom kontakter med maffian.

Så, när porren släpptes fri i Italien, så försökte Max att slå sig fram som påsättare. Men i motsats till Rocco Siffredi och andra, hade han varken det utseendet eller viriliteten som krävdes. Istället fick han jobb som assistent till den italienske porrmästaren Mario Salieri.

Max var läraktig, och snart började han producera egna filmer. Han gjorde en serie filmer – ”Dr Max” – där han själv spelade en kinky doktor som förförde sina kvinnliga patienter. Serien blev mycket populär och sakta med säkert började Max skapa sig ett namn i branschen.

Men det verkliga genombrottet kom när han fick ett erbjudande från svenska Private, att producera filmen ”The Millionaire”. Max insåg naturligtvis, att det här var hans livs chans, och han jobbade nästan dygnet runt för att sy ihop filmen. Och det lönade sig, filmen blev en succé! –

Nu var Max äntligen etablerad, Private hade knutit honom till sig och han hade till och med fått en egen serie filmer han skulle producera – ” Private Tropical”. Hans första film i serien – ”The Private Sex Survivors” – blev väl emottagen, så bolaget lät honom fortsätta på den inslagna vägen. Totalt producerade Max över 40 Tropical-filmer, och idag anses han vara den verkliga auktoriteten när det gäller exotiska porrfilmer.

Denna framgångssaga hade uppmärksammats av de ansvariga på det franska bolaget ”Video Marc Dorcel” och de lyckades övertala Max att sluta hos Private och istället börja jobba för dem. Efter långa, tuffa förhandlingar accepterade Max erbjudandet.

Hans första film för den nye arbetsgivaren skulle innehålla allt det som blivit Max trademark, sex på kritvita stränder, vackra miljöer och undersköna damer. Men dessutom skulle filmen ha en melodramatisk touch för att tillfredsställa fransk publik. Max satte sig ner och skrev manuset till ”Bachelorette Party in the Caribbean”.

Handlingen till filmen var inte särskilt avancerad: Rollfiguren Veronica, spelad av Anna Polina, ska gifta sig. Hennes väninnor, spelade av Tarra White och Nathaly Von, bjuder Anna på en resa till Karibien för veckas party under söderhavets sol. Andra tjejer som är bjudna till detta megaparty är Melanie Memphis, Avril Sun, Abie Cat och Daria Glover.

Med den rollistan och den miljön kunde naturligtvis inte Max misslyckas, och det gjorde han inte heller. Det visade sig att Max återigen att skapat en storsäljare.

Jag besökte Max under inspelningen av filmen, och den Max jag träffade nu var mycket lugnare och mera självsäker än när jag träffat hon flera år tidigare under arbetet med filmen ”The Millionaire”.

Här, omgiven av sina favorittjejer i en paradisvacker miljö var han i sitt rätta element. När vi satt och pratade sent en kväll vid stranden, vände han sig emot mig med en leende och sade:

– Porrfilmare kommer och går, men Max Bellocchio består!

Och visst har han rätt. Max är en överlevare.